Novice industrije

Nošenje teh mask N95 je napačno!

2020-06-10

Glavna pot prenosa novega koronavirusa je širjenje kapljic po vdihavanju. Pri zaščitni opremi je vloga mask nenadomestljiva. Lahko rečemo, da je pravilnost nošenja maske neposredno povezana z uspešnostjo ali neuspešnostjo zaščite. Vendar pa obstajajo določene zahteve za nošenje mask, zlasti zaščitnih mask N95. Ne pomeni, da zMaske N95, vse je vredu. Nepravilno nošenje je enakovredno neveljavni zaščiti.

Pogoste napake so razvrščene na naslednji način:

Prva napaka:Maska n95podložena z netkano masko.

Maske N95se morajo popolnoma prilegati obrazu, da se zrak za dihanje filtrira skozi masko. Kot moški mora biti brada obrita. Če je plast maske podložena znotraj, bo to vplivalo na zrakotesnost maske in povzročilo okvaro zaščite.

Če se res počutite nelagodno, morate dodati plast netkane maske, nato jo dodajte zunajMaska n95.


Druga napaka: kovinska sponka za nos ni bila pravilno stisnjena.

Kovinska sponka za nos naMaska n95je pomemben del za zagotavljanje zrakotesnosti. Obraz osebe je neenakomeren na mostu nosu. Kovinska sponka za nos lahko drži masko ob obrazu, da zagotovi nepredušnost. Če pride do puščanja nosne sponke, je taka zaščita neučinkovita!

Obstajajo tudi nasveti za stiskanje kovinske sponke za nos. S kazalcema obeh rok je treba istočasno pritisniti na obraz, da zagotovimo ravnovesje moči na obeh straneh. Pritisk z eno roko bo povzročil neravnovesje v moči na obeh straneh in vplival tudi na zračno tesnost.


Tretja napaka: dotaknite se zunanje površine maske z roko

Funkcija maske je filtriranje virusnih delcev. Po nošenju maske in vstopu v onesnaženo območje se bodo patogeni v zraku adsorbirali na zunanji površini maske kot naši filtri za dihanje. Po končanem delu je treba masko obravnavati kot resen onesnaževalec. Nikoli se ne dotikajte zunanje površine maske z roko, ko je vmesni pas prazen. Poleg tega je strogo prepovedano prinašati maske iz kontaminiranega območja na čisto območje.